У Харкові пройшло затримання ОЗГ: чим займалися злочинці

У Харкові правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка займалася збутом канабісу

Організував незаконну діяльність 46-річний чоловік та долучив до неї своїх знайомих. Зловмисники замовляли коноплі через пошту, вирощували в орендованому будинку, фасували та збували наркозалежним особам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

В грудні 2022 року зловмисник розробив схему збуту та самостійного посіву рослин канабісу. Він планував купляти через мережу Інтернет наркотики, перевозити товар до безпечного місця, фасувати на менші частини та збувати наркозалежним особам. Розуміючи неможливість самостійної реалізації плану, він прийняв рішення про створення злочинної організації. Тоді 46-річний житель Харкова залучив до незаконної діяльності 48-річного товариша та його 20, 28-річних синів та 27-річного племінника.

Організатор орендував житлове приміщення, де здійснювалося зберігання та фасування канабісу. Зловмисники замовляли у невстановлених осіб через пошту наркотики. Потім у телефонному режимі отримували замовлення, розфасовували необхідну кількість, маскували речовину у різноманітних побутових предметах або харчових продуктах та відправляли наркозалежним особам поштовими відправленнями. Отримані від збуту гроші розподіляли між усіма співучасниками.

У заздалегідь облаштованому приміщенні будинку чоловіки здійснили посів конопель. Для догляду за рослинами в приміщенні вони встановили сучасну систему кондиціонування, освітлення та утеплення для ефективного вирощування наркотичного засобу для його подальшого збуту.

Слідчі за даними фактами відкрили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Старшим слідчим слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та оперативним супроводом СБУ повідомлено про підозру організатору та чотирьом учасникам злочинної групи у скоєнні злочинів. Слідчі дії тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають допомогу для опалювального сезону: як зареєструватися

Родини військовослужбовців, які наразі проходять службу в ЗСУ, родини загиблих військовослужбовців та внутнішньо переміщені особи, які проживають в смт Краснокутськ, с. Чернещина, с. Основинці, с. Степанівка, с. Ситники – можуть отримати тверде паливо (вугілля), якщо будинок не обладнаний газовим опаленням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Краснокутської селищної ради.

Реєстрація триватиме з 05 по 20 вересня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися