Жорстоке вбивство дівчини у Харкові: який остаточний вирок винуватцю

Прокурори в апеляції відстояли вирок харків‘янину, який жорстоко вбив знайому дівчину

Як повідомлялось раніше, за підтримання публічного обвинувачення Харківської обласної прокуратури Червонозаводський районний суд м. Харкова 26 жовтня 2021 року визнав винним 18-річного хлопця за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України), та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Також задоволено цивільний позов матері потерпілої про стягнення моральної шкоди на суму 1 млн грн. про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що у червні 2019 року хлопець, перебуваючи біля яру неподалік Лисої Гори у м. Харкові, на ґрунті особистих неприязних стосунків наніс своїй знайомій численні удари по голові. Тоді зловмиснику було 16 років.

Вважаючи, що заподіяних тілесних ушкоджень недостатньо для настання смерті дівчини, хлопець дістав ніж, який був у нього при собі, та наніс ним кілька ударів по різних частинах тіла потерпілої, після яких дівчина померла. Будучи впевненим, що дівчина мертва, хлопець поховав її неподалік  будинку, де проживав.

Сторона захисту не погодилась із вказаним вироком та подала апеляційну скаргу, в якій просила зменшити строк позбавлення волі до 12 років та зменшення компенсування моральної шкоди до 300 тисяч гривень.

Колегія суддів Полтавського апеляційного суду підтримала позицію прокурорів та залишила у силі рішення суду першої інстанції.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають допомогу для опалювального сезону: як зареєструватися

Родини військовослужбовців, які наразі проходять службу в ЗСУ, родини загиблих військовослужбовців та внутнішньо переміщені особи, які проживають в смт Краснокутськ, с. Чернещина, с. Основинці, с. Степанівка, с. Ситники – можуть отримати тверде паливо (вугілля), якщо будинок не обладнаний газовим опаленням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Краснокутської селищної ради.

Реєстрація триватиме з 05 по 20 вересня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися