У Харківській області просувається справа щодо загибелі курсантів ДСНС

Слідчі повідомили про підозру правоохоронцю, який незаконно придбав та зберігав боєприпас

Чоловік привіз снаряд до закладу, де проходив навчання та передав своєму керівникові. Через деякий час боєприпас вибухнув, що призвело до загибелі двох курсантів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що головний фахівець одного з відділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій проходив перепідготовку на території Харківської області.

Наприкінці квітня, перед закінченням терміну свого навчання, чоловік незаконно придбав боєприпас. На автомобілі він привіз снаряд до установи, де проходив навчання, та  передав його керівнику. Останній зберігав боєприпас в приміщенні казарми. 31 травня снаряд вибухнув, що призвело до загибелі двох курсантів.

Поліцейські та вибухотехніки провели огляд місця події та вилучили речові докази.

Старшим слідчим відділу поліції № 3 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області проводилося досудове розслідування за ч. 2 ст. 119 (вбивство через необережність), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Слідчі разом з Департаментом внутрішньої безпеки НПУ  під процесуальним керівництвом Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомили 39-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають допомогу для опалювального сезону: як зареєструватися

Родини військовослужбовців, які наразі проходять службу в ЗСУ, родини загиблих військовослужбовців та внутнішньо переміщені особи, які проживають в смт Краснокутськ, с. Чернещина, с. Основинці, с. Степанівка, с. Ситники – можуть отримати тверде паливо (вугілля), якщо будинок не обладнаний газовим опаленням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Краснокутської селищної ради.

Реєстрація триватиме з 05 по 20 вересня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися