Колишній керівник СБУ у Харківщині залишиться під вартою

Також суд у Києві не задовільнив клопотання Романа Дудіна щодо виклику свідка

Роману Дудіну, колишньому керівнику СБУ Харківської області, продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 листопада. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Новини".

У ході засідання Роман Дудін подав клопотання про виклик колишнього голови Служби безпеки України Івана Баканова на допит як свідка, щоб запитати про наказ приїхати Дудіна в Київ. Захисник Дудіна Андрій Доманський додав, що Іван Баканов не є свідком у цьому кримінальному провадженні. Суд відмовив в задоволенні клопотання.

"Ми хотіли запитати Баканова, оскільки його свідчення можуть бути основними, які спростовують, на мій погляд, безглуздість підозри обвинувачення. Навіть без свідчення Баканова є достатньо доказів, які суд не захотів розглядати", — сказав Доманський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про завершення досудового розслідування щодо правопорушень, скоєних Андрієм Дудіним. У ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього керівника Управління Служби безпеки України в Харківській області. Його підозрюють у державній зраді та вчиненні кримінальних правопорушень проти встановленого порядку несення військової служби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань. Було встановлено, що напередодні 24 лютого 2022 року експосадовець знав про високу ймовірність повномасштабного наступу РФ на територію України. Однак, за даними ДБР, замість організації протидії ворогу, фактично зайнявся саботажем. Керівник спецслужби зайнявся підривною діяльністю проти України, що заподіяла шкоду обороноздатності та державній безпеці, сподіваючись на успішність ворожого наступу. У ДБР повідомили, що керівник спецслужби:  організував спробу усунення голови Харківської обласної державної (військової) адміністрації від виконання покладених на нього обов’язків; через ЗМІ дискредитував чинну владу Харкова та області, надаючи неправдиву інформацію,  намагався паралізувати й органи безпеки регіону – перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони регіону, створив умови для здачі ворогу наявних на зберіганні в адміністративній будівлі УСБУ в Харківській області зброї, бойових припасів, засобів забезпечення бойових дій, засобів індивідуального захисту військовослужбовців, в умовах воєнного стану, самовільно залишив місце несення служби без поважних причин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися