На Чугуївщині в Харківській області два укриття на 350 осіб перебувають у неналежному стані

Прокуратура через суд вимагає від Чугуївської РВА привести укриття до належного стану

Керівник Чугуївської окружної прокуратури Харківської області подав до суду два адміністративні позови в інтересах держави про зобов’язання приведення захисних споруд цивільного захисту у належний технічний стан та готовність до укриття населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Два укриття у Чугуївському районі не готові забезпечити захист цивільного населення та у разі використання за призначенням можуть створювати загрозу для життя та здоров’я людей. Одне з них розташоване у Змієві та розраховане на 50 осіб.

Приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння, стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту, їх доступність для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання, не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо.

Інше укриття, розташоване у селі Курортне Чугуївського району на базі санаторію, теж визначене як обмежено готове для використанням за призначенням. Воно розраховано на 300 людей. Прокуратура вимагає забезпечити захисну споруду відповідною документацією та телефонним зв‘язком, укомплектувати необхідним майном на розрахункову кількість осіб, що укриваються, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування сховища тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про появу "розумного укриття" у Харківській області. У рамках пілотного проєкту ХОВА в одному з навчальних закладів селища Пісочин укриття обладнали "розумною" системою керування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Розроблена харківськими IT-спеціалістами система дозволяє автоматично відкривати двері в укриття при сигналі повітряної тривоги. Крім того приміщення обладнане датчиками руху та камерами відеоспостереження, що дає змогу оперативно відстежувати безпекову ситуацію в укритті. "Питання надійності укриттів та безперешкодний доступ людей до них тримаємо на особливому контролі. Адже від цього залежить життя та здоров'я наших співгромадян", – повідомив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися