У Харкові розшукали шахрая, який обдурював людей з усієї України

Зловмисник завдав збитків 66 постраждалим зі всієї України на загальну суму понад 100 тис. гривень

У Харкові поліція розшукала зловмисника, який обманом заволодів грішми клієнтів у якості передоплати за будівельні та побутові інструменти, які в подальшому покупці не отримували. Він завдав шкоди 66 постраждалим зі всієї України на загальну суму понад 100 тис. гривень. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Харківській області.

Кіберполіція встановила, що чоловік створив у Інтернеті сайт з продажу будівельних і побутових інструментів. Доставку товару він обіцяв покупцям тільки на умовах передоплати. Після отримання грошей від потерпілих зловмисник не відповідав на телефонні дзвінки і змінював номер телефону в оголошенні. Також відомо, що чоловік здійснював реальну торгівлю будівельними інструментами на одному з ринків Харкова.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання зловмисника і за місцем розташування складу-магазину, в ході чого вилучили мобільні телефони, комп'ютерну техніку, платіжні картки та документи.

За даним фактом порушено кримінальнуе провадження за ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману або зловживання довірою, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 3 років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочинів. Досудове розслідування триває.

Читайте також: У харківському СІЗО з'являться платні камери.

 



Джерело: https://hk.npu.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися