У одній з громад Харківщини скажені тварини напали на двох людей

У двох населених пунктах Лозівської громади введено карантинні обмеження

У Лозівській громаді оголосили карантин по сказу. Від укусів заражених тварин постраждали чоловік та дитина. В обох випадках напали домашні коти, які мешкали у приватному секторі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Лозівського міського голови Сергія Зеленського. 

У селі Бакшарівка Бунаківського старостинського округу домашня кішка вкусила за стопу хлопчика. Це сталося 13 вересня. Батькам довелося знешкодити тварину. На наступний день її тіло відвезли до Лозівської лабораторії Держпродспоживслужби. У п’ятницю, 15 вересня, у кішки підтвердили сказ. Дитина знаходиться під наглядом лікарів. 

У Садовому 10 вересня домашня кішка напала на чоловіка. На четвертий день вона померла. У цьому випадку також підтвердили сказ. Чоловіку надають медичну допомогу.

"У зв’язку з цим 18 вересня на протиепізоотичній комісії вирішили ввести карантинні обмеження по сказуна території села Садове та Бакшарівка. Загрозливою зоною визнали село Іваніва, Богомолівка, Бритай, Різдвянка, Павлівка Друга та Зелений Гай. Запланували додаткові профілактичні заходи. Прошу усіх мешканців громади у разі нападу тварин звертатися до медиків.", - написав Сергій Зеленський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про напад скаженої лисиці на жінку на Харківщині. У дачному кооперативі в селі Стара Гнилиця Чугуївського району 8 вересня лисиця напала на господарку ділянки та нанесла їй покуси обох рук. Експертиза підтвердила наявність сказу у лисиці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області. За поданням начальника Чугуївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Олексія Щербака 13 вересня проведене позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чугуївській районній військовій адміністрації Харківської області, рішенням якої введені карантинні обмеження та запроваджені міри по ліквідації сказу на території села Стара Гнилиця Чугуївського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися