Скільки отримав ухилянт на Харківщині – вирок суду

Три роки ув’язнення: ухилянт з Красноградщини отримав вирок суду.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Красноградської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 34-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що у серпні цього року мешканець с. Наталине отримав повістку для прибуття до Красноградського РТЦК та СП для відправлення до військової частини.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих ними документах.

Проте чоловік свого обов’язку не виконував та не прибув до до Красноградського РТЦК та СП.

Обвинувальний вирок виніс Красноградський районний суд Харківської області. Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.

Досудове розслідування — СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові сталося щонайменше шість прильотів: є постраждалі

Близько шостої ранку російські війська завдали ударів по Харкову. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що загалом щонайменше шість "прильотів" було вранці по Харкову. За попередньою інформацією всі сталися у Слобідському районі міста.

Вже о 06:51 міський голова написав:

"Маємо інформацію про двох постраждалих внаслідок ранкового обстрілу Харкова. Обидва госпіталізовані у лікарню. На місці "прильотів" працюють відповідні служби, усувають їхні наслідки".

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у Харкові було зруйновано складську будівлю і також повідомив про двох постраждалих станом на 07:41.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися