Що у Харківській області зі світлом після обстрілів

Енергетики заживили села, знеструмлені 24 серпня

Села Чугуївського району, які були знеструмлені 24 серпня внаслідок ворожих обстрілів, вдалося заживити. Як повідомив начальник Вовчанського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" Олег Ковальов, мова йде про наступні населені пункти: Стариця, Бугруватка, Графське, Симинівка, Верхня Писарівка, Лосівка, Шестерівка, Сосновий Бір, Приліпка та частково Лиман, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Щоб відновити електропостачання в цих селах, треба було відремонтувати пошкоджену обстрілами високовольтну лінію 110 кВ, яка живить місцеву підстанцію. Начальник Харківського високовольтного РЕМ Олександр Ганус розповів, що фахівцям його підрозділу не з першого разу вдалося виконати усі необхідні роботи.

"Під час першої спроби бригада потрапила під обстріл. На щастя, ніхто з енергетиків не постраждав. Але треба було дочекатися сприятливих умов та відповідно дозволу військових, щоб впоратися із цим завданням", - підкреслив він.

Наразі підстанція, що живить зазначені села, працює в штатному режимі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові сталося щонайменше шість прильотів: є постраждалі

Близько шостої ранку російські війська завдали ударів по Харкову. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що загалом щонайменше шість "прильотів" було вранці по Харкову.

Повідомляється, що удари по місту попередньо були ракетами С-300. Пошкоджено виробничу будівлю цивільного підприємства в Слобідському районі, вікна у відділенні екстреної меддопомоги, є влучання в дорогу. Обстеження місць триває. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За даними обласної прокуратури, отримали поранення троє цивільних чоловіків віком 24, 58 та 66 років. Пошкоджено низку складських приміщень, промислових будівель та житлових будинків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися