У Харкові продавали підроблений елітний алкоголь

Силовики вилучили понад 3500 літрів спиртовмісної рідини, понад 20 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв та грошові кошти в розмірі майже 1 млн. грн.

У Харкові викрили групу зловмисників, які торгували елітним алкоголем без акцизних марок і організували його доставку по Харкову та області. Про це повідомили в ГУ Нацполіції в Харківській області.

За даними "главку", зловмисники організували продаж цигарок та алкогольних напоїв через Інтернет і власний магазин. У фігурантів вилучено понад 3500 літрів спиртовмісної рідини, понад 20 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв та грошові кошти в розмірі майже 1 млн. грн.

Встановлено, що понад 10 осіб протягом 2019-2020 років незаконно купували, зберігали, фасували, транспортували і в подальшому збували алкогольні напої з недоброякісної сировини з явними ознаками підробки марок акцизного податку України. Своїми діями вони завдали значної шкоди правовласникам.

Оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого 14 січня 2020 р. по 1 ч. ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Як розповів заступник начальника Управління протидії кіберзлочинності в Харківській області Євген Бакшеєв, під час проведення санкціонованих обшуків працівники поліції виявили та вилучили автомобілі Mersedes Sprinter і Volkswagen, 4 одиниці комп'ютерної техніки, 7 мобільних телефонів, грошові кошти в сумі 890 тис. грн., 1200 євро, 14,5 тис. дол. і 32,6 тис. російських рублів.

Також було вилучено понад 3500 літрів спиртовмісної рідини (у флягах, об'ємом 5 і 10 літрів), понад 20 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв (горілка, коньяк в асортименті), об'ємом 0,5 та 0,7 л, у тому числі елітних напоїв з марками акцизного збору з ознаками підробки, 800 пачок цигарок "Комплімент" невстановленого виробництва, з марками акцизного збору з ознаками підробки і чорнові записи з обліками продукції та розрахунків за товар. Загальна сума вилученої контрафактної продукції - 3,5 млн. грн. Слідчі дії тривають.

picture

Раніше ми писали, що вчора, 3 червня, у Краснокутському районі стався напад на патрульних.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися