У Харківській області викрили групу наркоторговців

Орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами "чорного ринку" становить близько 300 тис. гривень.

У Харкові правоохоронці блокували Інтернет-магазин, через який здійснювалася незаконна реалізація наркотичних речовин. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Харківській області.

Інформація про те, що невідомі продають психотропну речовину PVP на території Харкова за допомогою месенджера Telegram надійшла в Управління протидії наркозлочинності ГУНП України в Харківській області у жовтні минулого року.

Слідчим управлінням за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Організатори інтернет-магазину протягом тривалого часу займалися збутом психотропної речовини PVP шляхом "закладок". Для конспірації використовували електронні гаманці платіжних систем, банківські картки різних банків України для виведення грошових коштів, постійно змінювали номери мобільних телефонів і мобільні термінали. Фасовка наркозасобів здійснювалося в Чугуївському районі Харківської області в орендованому житловому будинку.

Організували діяльність Інтернет-магазину, здійснювали фасування і контролювали продаж психотропної речовини 26 та 24-річні харків'яни.

26-річний зловмисник купував оптом в Інтернет-магазині наркотики, які потім учасники групи фасували в окремі зіп-пакети від 0,25 до 5 грамів кожен.

3 червня поліцейськими було проведено ряд обшуків на території Харкова та Чугуївського району Харківської області.

В орендованому будинку в Чугуївському районі правоохоронці затримали 26 та 24-річних організаторів угруповання, саме коли вони фасували психотропну речовину. Поліцейські вилучили близько 300 грамів психотропної речовини PVP, мобільні телефони, 1000 зіп-пакетів і стільки ж пластикових колб для фасування, електронні ваги.

В автомобілі 26-річного зловмисника виявлено 10 банківських карток, дві сім-карти різних мобільних операторів. З квартир за місцем проживання організаторів магазину поліцейські вилучили ноутбук, банківські картки, сім-карти різних мобільних операторів, пристрій для вживання наркотичних засобів і психотропних речовин.

Також вилучили автомобілі зловмисників.

У даний час вирішується питання про накладення арешту на мобільні телефони, ноутбук та машини, які використовувалися в злочинній діяльності фігурантів. Встановлюються інші учасники злочинної схеми збуту психотропної речовини.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу учасникам групи і повідомлення їм про підозру.




Джерело: https://hk.npu.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися