Збив бабусю на переході: мешканцю Харківщини оголошено вирок суду

Збив літню жінку — за вчинення ДТП зі смертельними наслідками водій отримав судовий вирок

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 32-річного чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Встановлено, що 8 травня 2021 року мешканець м. Зміїв, керуючи технічно справним автомобілем "Dodge Journey", рухався у крайній лівій смузі по вул. Тюрінській в Харкові. Прокурори довели, що чоловік їхав зі швидкістю 65 км/год, тобто перевищив швидкість, дозволену в населених пунктах.

Наближаючись до пішохідного переходу та побачивши 71-річну жінку, яка переходила дорогу, водій проявив неуважність та не зменшив швидкість аж до зупинки автомобіля, в результаті чого скоїв наїзд на жінку. Від отриманих травм потерпіла померла на місці.

Своїми діями водій порушив вимоги п. 12.4, п. 12.3 Правил дорожнього руху України.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав.

Обвинувальний вирок виніс Октябрський районний суд м. Полтава.

Не погодившись із вказаним вироком, засуджений подав апеляційну скаргу. Наразі відкрито апеляційне провадження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові серед біла дня чоловіки виносили пакунки з підприємства (ФОТО)

20 вересня вдень патрульні отримали виклик про підозрілих осіб на вулиці П'ятихатській. Заявник повідомив поліцейським, що невідомі чоловіки щось виносять у пакунках з території підприємства, яке наразі зачинене. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Прибувши за вказаною адресою, патрульні оглянули прилеглу територію. Неподалік місця виклику поліцейські виявили схожого за описом громадянина з об'ємним пакунком. Також невдовзі інспектори виявили і другого громадянина, який при появі поліцейських викинув пакунок у кущі та намагався втекти. Патрульні наздогнали та затримали чоловіка.

Що було у згортках – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися