Як харків'янин допомагав ухилянтам та скільки коштувала “послуга”

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Харків'янин організував схему незаконного перетину кордону ухилянтами через систему “Шлях”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

За фактом організації та сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання порад, вказівок, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України) повідомлено про підозру 35-річному чоловіку.

Слідство встановило, що керівник волонтерської організації організував злочинну схему щодо незаконного перетину кордону України військовозобов’язаними громадянами, які не мають для цього законних підстав. 

Підозрюваний підшукував “клієнтів” і пропонував за 2500 доларів США внести їхні дані до системи “Шлях”. Завдяки цьому чоловіки отримували можливість безперешкодно виїжджати за межі нашої держави у якості водіїв-волонтерів.

Після оплати, “клієнти” передавали чоловіку копії особистих документів, після чого він забезпечував внесення їхніх даних до системи. Також підозрюваний надавав інформаційний супровід — розповідав про деталі перетину кордону в ході телефонних розмов та під час листування у месенджерах, даючи вказівки та поради.

pictureЧоловіка затримали 25 вересня цього року в порядку ст. 208 КПК України після одержання ним коштів за “послугу”. Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові викрили шахрая.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися