Судитимуть співробітницю Харківської міської ради: що вона скоїла

У 2020 році обвинувачена організувала проведення тендерів на закупівлю молочних продуктів

Співробітниця Харківської міської ради організувала постачання харчових продуктів для дитсадочків за завищеними цінами, внаслідок чого завдано майже 2 млн грн збитків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Салтівська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста відділу районної адміністрації Харківської міської ради за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідство встановило, у 2020 році обвинувачена організувала проведення тендерів на закупівлю молочних продуктів. Для закладів дошкільної освіти одного з районів Харкова закуповували пастеризоване та згущене молоко, сир.

При цьому, будучи головою тендерного комітету, діючи всупереч інтересам служби, вона не забезпечила вивчення ринкових цін на ці продукти.

У результаті було укладено договір з двома фізичними особами-підприємцями щодо поставки продуктів за завищеними цінами. Як наслідок, за послуги переплатили майже 2 млн грн, чим було завдано збитків інтересам держави.

Справу розглядатимуть у Московському районному суді м. Харкова. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові провели тендер на закупівлі хвойних рослин. Комунальне підприємство “Об'єднання парків культури та відпочинку м.Харкова” провело кілька тендерів на придбання розсадницької продукції, конструкційних матеріалів та кріплення. Скільки коштували послуги, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися