Жителів Харківської області попередили про шахрайську схему: подробиці

У поліції розповіли, як правильно проголосувати за петицію і не потрапити до рук шахраїв

Управління поліції охорони в Харківській області попередило про чергову шахрайську схему. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Південної міської громади. 

У поліції рекомендують не переходити за посиланнями від незнайомців, навіть з такими важливими проханнями, як підписання петиції.

Жителям Харківщини нагадали, що посилання на петицію має виглядати так: https://petition.president.gov.ua/petition/ (+ номер петиції), всі інші посилання є шахрайськими.

“Не переходьте за посиланнями навіть від друзів, адже шахраї можуть зламувати сторінки в соцмережах та писати від їхнього імені”, - попередили у поліції.

Також повідомили, щоб підписати петицію, знайдіть її на офіційному сайті Президента України за її номером. Також в пошуку (в Google) можна ввести прізвище, ім’я та по батькові Героя та звідти перейти на офіційний сайт.

“Щоб підписати петицію, необхідно дійсно авторизуватися, але в жодному разі не через соціальні мережі. Щоб підписати справжню петицію, необхідно підтвердити свою особу, використовуючи електронний підпис чи BankID.

“Якщо ви стали жертвою шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції або повідомте про ваш випадок за номером телефону: 0 800 505 170”, - порадили жителям Харківщини у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що слідчі Харкова повідомили чоловіку про підозру у вчинені шахрайства. Правоохоронці встановили, що зловмисник розмістив оголошення про продаж сонячних батарей. Потерпілий перерахував кошти “продавцю”. Проте ніякого товару не отримав. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися