У Харківській області будуть проводити рейди по місцям торгівлі: що на контролі

Профілактичні заходи проводитимуть для попередження отруєнь грибами та іншими дикорослими рослинами

Питання стосовно стихійного продажу харчових продуктів невідомого походження, зокрема і грибів розглядалося на позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Мереф’янської міської ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

У міськраді наголошують: у разі ймовірних отруєнь грибами чи дикорослими рослинами не займайтеся самолікуванням, а одразу звертайтеся за кваліфікованою медичною допомогою.

З метою недопущення санітарно-епідеміологічних ускладнень комісією запропоновано представникам поліції та місцевої влади здійснювати рейди постійних груп. У разі необхідності до цих груп можуть включати спеціалістів Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, які надаватимуть фахову допомогу під час відпрацювання місць стихійної торгівлі харчовими продуктами, у тому числі грибами, з метою їх усунення і запобігання харчовим отруєнням та токсикоінфекціям.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області велика кількість протермінованих заяв на відновлення житла – Синєгубов

Люди не можуть отримати компенсацію через повільну роботу комісій.

На Харківщині 4500 заявників отримали компенсацію по програмі єВідновлення на суму понад 366 мільйонів гривень. Про це в ході апаратної наради під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Антон Коротовських, інформують "Коментарі. Харків".

"Маємо постійно нарощувати темп робіт щодо надання компенсацій за програмою "єВідновлення". Керівникам районних військових адміністрацій належить звернути увагу на це питання. Доручаю персонально пропрацювати цей напрямок роботи з очільниками громад і виправити недоліки там, де вони є", – сказав Олег Синєгубов.

У яких громадах найбільша кількість протермінованих заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися