У Харківському районі викрито інтернет-шахрая

Мешканець Пісочина продавав неіснуючі товари через інтернет

Правоохоронці викрили чоловіка, який здійснював шахрайства з використанням електронної техніки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної поліції.

Зловмисник з травня 2022 року по теперішній час обманом заволодівав грошима громадян. Для протиправної діяльності порушник створив торгову інтернет-платформу.

Чоловік під приводом продажу товарів розміщував повідомлення у інтернеті. Після одержання передоплати не відправляв замовлений товар. Зловмисником виявився 32-річний мешканець селища Пісочин Харківського району.

Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні шахрайств.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття телефонних шахраїв на Харківщині. У Харківській області викрили понад 20 шахрайств, які вчинили зловмисники під виглядом працівників служби безпеки банку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у Харківській області. У поліції розповіли, що до Харківського РУП № 2 звернувся чоловік з заявою. Він повідомив, що невідомі під виглядом працівників служби безпеку банку заволоділи його грошима в сумі 47 800 грн. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 26 вересня правоохоронці припинили діяльність злочинної групи. До її складу увійшли 20 та 25-річні чоловіки, а також 17-річна дівчина.  Правоохоронці встановили, що спочатку зловмисники підшукували осіб, телефонували потенційним потерпілим під виглядом працівників служби безпеки банку та повідомляли, що гроші, які знаходяться на карткових рахунках можуть бути несанкціоновано списані та з метою недопущення вказаних дій отримували від потерпілих пароль від мобільних банківських додатків, номери банківських карток, CVV. Потім з карток потерпілих списувались кошти. Окремі особи здійснювали обготівковування грошей в банківських терміналах. Паралельно тривав підбір людей, на картки яких перераховувались кошти. В ході санкціонованих обшуків були вилучені: мобільні термінали, стартові пакети операторів мобільного зв’язку, платіжні картки, комп'ютерна техніка, виявлена переписка на мобільних пристроях та рукописні нотатки. Також під час проведення обшуку в квартирі за місцем мешкання зловмисників виявлена рослинна суміш в скляній банці, саморобні приладдя для куріння та різноманітні вайпи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися