В одній з громад Харківщини нарахували 30,3 млн грн шкоди природним ресурсам

Шкоду було нараховано під час візиту Євгена Іванова на Зміївщину

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник відвідав Зміївщину та Національний природний парк "Гомільшанські ліси". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Спільно з правоохоронцями, місцевою владою та новим директором національного парку Євген Іванов обговорив потреби адміністрації зеленої зони та хід боротьби із так званими чорними лісорубами.

"З новим директором нацпарку  Олександром Помазаном обговорили потреби адміністрації парку та посилення співпраці з правоохоронними органами у питаннях незаконної вирубки дерев, навмисних підпалів. Також, під час наради з органами місцевого самоврядування проговорили методи посилення контролю за збереження та захист природних надр", - зазначив Євген Іванов.

Загальна шкода завдана природним комплексам, виявлена під час ревізії лісових обходів, становить 30,3 мільйони гривень, з яких у заповідній зоні - 738 тисяч та у господарській - 29,5 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття двох чорних лісорубів на Харківщині. За процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру двом чоловікам віком 34 та 61 рік за фактом незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки та вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2, 4 ст. 246 КК України). Крім того, 61-річному чоловіку також інкриміновано умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Під час проведення досудового розслідування встановлено, що в адміністративних межах Красноградського району протягом 2022-23 років здійснювалась незаконна порубка дерев. Внаслідок цього державі спричинено матеріальні збитки на суму понад 500 тисяч гривень. Зловмисниками виявились 34-річний та 61-річний мешканці с. Піщанка Красноградського району. Правоохоронці задокументували 7 фактів злочинної діяльності чорних лісорубів. Під час однієї з нелегальних порубок 61-річного ділка викрив майстер лісу. Проте на зауваження чорний лісоруб відреагував агресивно: він почав бити правоохоронця бензопилою та палкою. Коли потерпілий впав на землю, зловмисник став душити майстра лісу. Через дії чорного лісоруба чоловік отримав черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися