Стало відомо, як покарали тих, хто обкрадав будинки на Харківщині

Зараз триває строк на апеляційне оскарження

Суд визнав винними 36-річну жінку та 35-річного чоловіка у вчиненні крадіжок в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням до житла (ч. 4 ст. 185 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 5 і 6 років відповідно.

У суді прокурори довели, що під час окупації збройними силами рф смт Борова Ізюмського району раніше судимий чоловік і його знайома почали займатися крадіжками. Користуючись тим, що частина місцевих мешканців виїхала, зловмисники проникали до їхніх будинків та викрадали звідти майно. 

Виносили з осель переважно побутову техніку, але не нехтували вони і посудом та іншими речами. 

Накрадене зловмисники планували перепродати та таким чином заробити, але навіть це їм не вдалось — після деокупації населеного пункту значну частину речей правоохоронці виявили за місцем їхнього мешкання.

Під час судового розгляду обвинувачені визнали вину.

Обвинувальний вирок виніс Котелевський районний суд Полтавської області. Зараз триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала агентурну мережу головного управління генштабу зс рф (відомого як гру), яка діяла у Харківській та Житомирській областях. У результаті спецоперації було затримано трьох агентів російської воєнної розвідки, серед яких – громадянин росії.

Детальніше про роботу агентурної мережі читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися