Окупанти знищили сільськогосподарську техніку на Харківщині – сталися великі пожежі

На Харківщині за добу сталося багато пожеж

18 із 31 пожежі, що трапились за добу, виникли у природних екосистемах та на відкритих просторах. 2 загоряння трапились через ворожі обстріли, решта – внаслідок нехтування правилами пожежної безпеки чи навмисне випалювання сухостою. Загальна площа випаленої землі склала понад 9 га. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Учора близько 11:30 ворог обстріляв лісовий масив поблизу села Лиман Вовчанської громади. Там виникла лісова пожежа. Горіли дерева і хвойна підстилка на плоші 4 га. До пожежогасіння були залучені вогнеборці 47-ї ДПРЧ, МПК із селища Вільча та відомча пожежна охорона лісгоспу. Спільними зусиллями вогонь вдалось загасити о 14:00.

О 22:17 ворог знову обстріляв с. Лиман Вовчанської ТГ. Цього разу на його околиці зайнялась суха трава. Рятувальники 47-ї ДПРЧ загасили вогонь на площі біля 1 га о 23:40.

Годиною пізніше окупанти вдарили по селу Вовчанські Хутори тієї ж громади. Там на території приватного домоволодіння зайнялась господарча споруда на площі 10 кв.м. Її о 00:40 ліквідували рятувальники 47-ї ДПРЧ. Постраждалих немає.

Вже о 00:52 07 жовтня обстріл прийшовся на село Піски-Радківські Борівської громади. Снаряд влучив у складську будівлю, де зберігалась сільськогосподарська техніка. Виникла пожежа на площі 200 кв.м. З вогнем боролись рятувальники 60-ї ДПРЧ та їхні колеги з Луганщини, котрі згасили його о 03:50.

Також необережність під час паління стала причиною однієї з таких пожеж, на якій постраждав 59-річний чоловік на Харківщині. Він отримав опіки гомілки та правого передпліччя, повідомили в ДСНС Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У с. Гроза збільшилася кількість загиблих – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у етері національного телемарафону заявив про те, що загиблих від удару ракети “Іскандер” по кафе в селі Гроза Куп’янського району стало більше. Пошуки тривають.

"Наразі 52 людини загинули внаслідок цього ракетного обстрілу. Оскільки одна людина померла в медичному закладі. Люди все ще там перебувають, поранення серйозні. Наші підрозділи ДСНС працюють на місці й зараз. Завали ми вже розібрали. Тіла дістали. Зараз відбувається безпосередньо ідентифікація тіл. Ми там будемо фактично пересівати залишки. Оскільки за нашою інформацією там ще могли бути люди", — сказав Синєгубов.

Очільник області зазначив, що “Іскандер” вдарив безпосередньо по будівлі кафе й вибухова хвиля була серйозною. Тому експерти ще переконаються, що витягли всі останки загиблих.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися