Чому у Харкові не оголосили тривогу перед вибухами

Тривогу не встигли оголосити через швидкість руху ракет

Ракети типу "Іскандер" запустили по Харкову з території Бєлгородської області 6 жовтня. Про це Суспільне Харків розповів речник прокуратури області Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, 28 людей дістали поранення внаслідок атаки по Харкову, 10-річний хлопчик та його 67-річна бабуся загинули.

За інформацією облпрокуратури, через швидкість руху ракети цього типу не встигли оголосити тривогу.

"Ракета не відображалася на радарі, ймовірно", — сказав Дмитро Чубенко.

Речник прокуратури повідомив, мешканці будинків зазнали поранень від розбитого скла, у них забиття, закриті черепно-мозкові.

"Більше поранених у Слобідському районі, бо удар був по житловому будинку, поряд розташована новобудова, в якій мешкає багато людей. У Київському районі влучання в землю, і там, здебільшого, офісні будівлі, але є і житловий фонд. Кількість поранених може збільшитися, бо минуло всього кілька годин після удару, хтось ще в шоковому стані, хтось у своїх квартирах, не доїхав до лікарні", — каже Чубенко.

За його словами, батьки та 11-місячний хлопчик, яких ушпитали з пораненнями, перебувають у лікарні в задовільному стані. 10-річний хлопчик з цієї ж родини та 67-річна бабуся дітей загинули під завалами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові збільшилася кількість загиблих через обстріл 6 жовтня

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що рятувальники знайшли ще одну жінку, яка загинула, через ракетний удар по місту.

"Кількість жертв та постраждалих від вранішніх ударів по Харкову зростає. Знайшли ще одне тіло – загибла жінка, 1955 року народження. Поранених вже 26, 12 з них госпіталізовані", – написав Ігор Терехов.

У ХОВА повідомляють, що загибла - це бабуся 10-річного хлопчика, якого теж сьогодні вбили росіяни. Також повідомляють, що кількість поранених зросла до 28. 12 людей госпіталізовано до медзакладів, в тому числі 11-місячна дитина. Інформація оновлюється. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися