Гроза: слідчі завершили пошуки та назвали кількість знайдених людей

Слідчі перебрали кожну цеглинку та вилучили всі рештки тіл і документи в с. Гроза

Разом з ДСНС слідчі Харківської області закінчили роботу на місці влучання в Грозі. Шукати загиблих під завалами допомагали три спеціально навчені службові собаки. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ НП Харківської області Сергій Болвінов, інформують "Коментарі. Харків".

"Шестеро поранених та п’ятдесят один загиблий – такий результат цієї ракетної атаки росіян станом на зараз. Одинадцять фрагментів тіл, в тому числі, дрібних, відправили на експертизу вчора. Вилучені сьогодні рештки тіл також будуть досліджені з використанням ДНК лабораторій.

Четверо мешканців Грози зникли безвісті, серед них двоє дітей. Чи стали вони також жертвами ворожого Іскандера, зможемо сказати після закінчення ДНК-аналізів.

Наші фахівці працюють і в сусідньому Шевченковому – з родичами загиблих, і в одному з харківських моргів, куди доправили тіла та фрагменти тіл жертв", – зазначив головний слідчий області.

Ховатимуть людей на двох цвинтарях, сказав Суспільне Харків начальник селищної військової адміністрації Сергій Старіков.

"Є загиблі й з сусіднього селища Шевченкового, більшість — з села Грози. Люди зібралися на поминки, не встигли сісти за стіл, як відбувся ракетний удар. Є випадки, коли загинула уся родина, але скільки таких, наразі сказати складно. Загиблий військовий, якого поминали, поліг під час окупації Шевченківської громади, його не могли тут поховати. Поховали під Дніпром, його син Денис був демобілізований із армії за станом здоров'я. Він вирішив перезаховати батька, щоб можна було відвідати могилу", — каже Старіков.

За його словами, у селі проживають 344 людей, з них — 57 були на поминках. Серед них міг бути і староста села Грози, його вважають безвісти зниклим.

Поліція опублікувала фото і відео, на якому зібрані телефони загиблих. Дзвінки на них не припиняються.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові збільшилася кількість загиблих через обстріл 6 жовтня

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що рятувальники знайшли ще одну жінку, яка загинула, через ракетний удар по місту.

"Кількість жертв та постраждалих від вранішніх ударів по Харкову зростає. Знайшли ще одне тіло – загибла жінка, 1955 року народження. Поранених вже 26, 12 з них госпіталізовані", – написав Ігор Терехов.

У ХОВА повідомляють, що загибла - це бабуся 10-річного хлопчика, якого теж сьогодні вбили росіяни. Також повідомляють, що кількість поранених зросла до 30. 12 людей госпіталізовано до медзакладів, в тому числі 11-місячна дитина. Інформація оновлюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися