У громаді на Харківщині закликали евакуюватися через холоди та обстріли

Евакуйованим обіцяють житло, харчування та грошову допомогу

Під головуванням начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна відбулась щотижнева робоча нарада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп’янської МВА.

Територія Куп'янської громади продовжує потерпати від обстрілів російськими терористичними військами. Не стали виключенням і минулі вихідні.

Ремонтні бригади підприємств "Харківгаз","Харківобленерго", "Куп'янський міськводоканал" та "Куп'янські тепломережі" продовжують ліквідовувати наслідки обстрілів та відновлювати пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури Куп'янської громади. Працівники комунальних підприємств "Благоустрій міста" та "Комунальник" продовжують прибирання прибудинкової території від наслідків обстрілів, консервують пошкоджені будинки, лагодять електрику, вивозять побутове сміття.

Також в ході наради було обговорено ряд інших проблемних питань, такі як: підготовка до осінньо-зимового опалювального періоду, функціонування пунктів незламності та проведення евакуації.

"Ситуація на території Куп'янської громади залишається дуже складною. Наші захисники дають гідну відсіч ворогу, який не полишає спроб прорвати оборону. Втім терор мирного населення військами агресора триває: впродовж тривалого часу не припиняються обстріли, руйнуються об'єкти критичної інфраструктури й приватні домоволодіння. До того ж погіршуються погодні умови. Саме тому потрібно евакуюватися. Особливо це стосується жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. Для евакуйованих буде забезпечено безоплатне проживання у прихистку, гуманітарна допомога, харчування, медична підтримка. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій", - наголосив Андрій Беседін.

Також під час наради було обговорено стан доручень, які були визначені на вихідні дні та сплановано роботу на поточний тиждень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росія завдала ракетного удару по Харківській області: є поранені

Сьогодні зранку ворог завдав ракетного удару, попередньо ЗРК С-300, по смт Великий Бурлук Куп'янського району. Зазнали поранення троє цивільних людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися