У Харкові чиновника затримали за хабар у понад 150 тисяч гривень

Поліцейські повідомили про підозру начальнику виконавчої служби одного з районів Харкова в отриманні хабара

За виключення жінки з реєстру боржників посадовець попросив 4 тисячі доларів США. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

За даними слідства у провадженні одного з відділів виконавчої служби перебувало виконавче провадження про стягнення з жінки боргу у сумі майже 165 тисяч доларів США та понад 45 тисяч гривень.

Харків’янка звернулася до керівника служби з метою виключення її з реєстру боржників. Службовець висунув жінці вимогу, що для "вирішення її питання" потрібно 4 тисячі доларів США.

У приміщенні службового кабінету під час отримання 154 тисяч гривень зловмисника затримали.

Слідчі Харківського РУП № 3 під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури повідомили 54-річному службовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стартує реєстрація на грошову допомогу: розмір виплат збільшено

З 1 жовтня в Україні запроваджена нова сума виплат багатоцільової грошової допомоги від МОМ у розмірі 3600 гривень на місяць. Такі виплати здійснюються протягом 3 місяців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Усі, хто реєструються та мають право на отримання допомоги після 1 жовтня 2023 року, отримають збільшену суму. Для осіб, зареєстрованих до цієї дати, сума переказу відповідатиме чинному розміру 2220 гривень на члена сім’ї.

Реєстрація на грошову допомогу від Міжнародної організації з міграції буде доступною у Харкові з 11 жовтня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися