«Треба було ампутувати ногу» – у Харкові розгорівся скандал через рішення голови МСЕК

У Харкові проводять внутрішнє розслідування в обласному центрі МСЕК

У Харкові розгорівся скандал через інцидент, що стався у Харківському обласному центрі медико-санітарної експертизи №3 за участі виконуючої обов'язки завідувача закладу та одного з пацієнтів.

Так, військовослужбовець ЗСУ харків’янин Дмитро Олійник, який отримав поранення ноги під час виконання бойових завдань, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, що в обласному МСЕК дали йому нижчу групу інвалідності, ніж має бути.

"Це як треба відноситися до військових, що можна не брати до уваги висновки київських клінік про те, що права нога втратила свою функціональну здатність і являється біопротезом. Цього комісії мсек замало.

15 операцій. Замало. Треба вирвати все живе з людини та єхидно сказати: "Якби була ампутація – то була 2 група…".

Так тоді виходить треба було і загинути у одному із штурмів", – написав військовослужбовець.

Також Дмитро Олійник вимагає звільнення голови обласної МСЕК Лариси Бунічевої, яка нібито й запропонувала ампутувати ногу для отримання непрацездатної групи інвалідності.

"На цій посаді бачу ветерана війни, а їх, переконаний, зараз багато і саме такі люди мають бути там! Бо вони відчули на собі все.

На фото витяг з МРТ. Та ранкове фото ноги", – написав військовий.

У ХОВА відразу відреагували на інцидент та повідомили про початок внутрішнього розслідування інциденту у Харківському обласному центрі медико-санітарної експертизи.

Офіційний коментар Департаменту охорони здоров'я ХОВА:

"Аналіз ситуації щодо дій працівників обласної МСЕК №3 та встановлення непрацездатності хворому буде проведено після отримання висновку Державного закладу "Центральна медико–соціальна експертна комісія МОЗ України" та проведеного внутрішнього розслідування.

Хід розслідування інциденту перебуває на контролі керівництва ХОВА та профільного департаменту. Про всі прийняті рішення оперативно інформуватимемо громадськість".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися