У Богодухівському районі введено карантин: у чому причина

Жителів закликають поводитися обережніше

У Старому Мерчику на Богодухівщині через випадок сказу введено карантинні обмеження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

У селищі Старий Мерчик Богодухівського району 7 жовтня безпритульна кішка забігла до домоволодіння і напала на господарку та собаку. При дослідженні патологічного (біологічного)  матеріалу, згідно з результатами дослідження Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у кішки було підтверджено сказ.

В результаті цього оголошено неблагополучний пункт щодо сказу та введено карантинні обмеження зі сказу в смт Старий Мерчик Валківської міської ради, визначено загрозливу зону села Газове, Привокзальне та Добропілля Валківської міської ради з прилеглими лісовими та польовими масивами та затверджений план заходів щодо ліквідації сказу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про фіксацію ще чотирьох випадків сказу тварин. У Чугуївському районі зафіксовано ще 4 випадки сказу тварин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.  Так було виявлено сказ у: с. Таранівка – сказ безпритульного кота; с. Гракове – сказ собаки; смт. Малинівка – сказ кота; с. Леб’яже – сказ кота. Були проведені засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чугуївській районній військовій адміністрації.  Комісія ухвалила рішення оголосити неблагополучні пункти щодо сказу тварин та ввести карантинні обмеження.  Загалом від початку року на території Чугуївського району зафіксовано 9  випадків сказу тварин. Відповідно до рішень було визначено загрозливими наступні зони:  с. Залізничне, с. Н. Гнилиця, мисливські угіддя зазначених сіл та зону спостереження смт. Чкаловське, с. Коробочкине, Чугуївського району, мисливські угіддя зазначеної ради; с. Безпалівка, мисливські угіддя зазначеного села та зону спостереження с. Пасіки, с. Першотравневе, Чугуївського району та мисливські угіддя зазначених рад; м. Чугуїв, мисливські угіддя зазначеного міста та зону спостереження с. Коробочкине, Чугуївського району, мисливські угіддя зазначеної ради; с. Базаліївка, мисливські угіддя зазначеного села та зону спостереження с. Коробочкине, Чугуївського району, мисливські угіддя зазначеної ради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися