На Харківщині спіймали громадянина РФ: що про нього відомо

Іноземця готують до депортації

Правоохоронці Харківщини виявили громадянина Російської Федерації, який незаконно перебував в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Раніше неодноразово судимий 38-річний чоловік звільнився з виправної колонії, де відбував покарання за крадіжку. Підстав для подальшого перебування на території України звільнений не мав та набув статусу нелегального мігранта. Співробітниками управління міграційної поліції ГУНП в Харківській області та Державної міграційної служби затримали громадянина. 

З метою подальшого примусової депортації 12 жовтня нелегального мігранта помістили до Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про вигнання нелегальних мігрантів з Харківської області. Під час війни Харківщина відчула відтік іноземних громадян. І тих, що належним чином документували своє місцеперебування, і тих, що не дотримувались необхідних правил. Харків завжди був столицею іноземних студентів. Наприклад, у 2021 році в Харкові навчались майже 20 тисяч іноземців зі 110 країн світу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області. На жаль, сьогодні за даними відділу з питань тимчасового проживання іноземців кількість легальних студентів кожен день зменшується. Дехто втрачає дозвіл на перебування в країні через закінчення навчального закладу, а дехто усвідомлено не продовжує строк перебування в Україні й залишається нелегально. Окрім іноземних студентів у Харкові є категорія порушників, які переховуються: працюють неофіційно і мешкають в області, що ускладнює їх пошук. Так, громадянин Грузії перебував в Україні незаконно з 2006 року і навіть не намагався легалізуватися. Після виявлення мігранта в м. Золочів Харківської області було ухвалено рішення про його примусове повернення в країну походження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися