Жителям Харкова та області доведеться заплатити штраф за дітей: подробиці

Щоб поїздка для дитини була безпечною, варто дотримуватися простих правил

У поліції Харківської області звернулися до жителів з проханням дбати про безпеку дитини під час поїздок в авто, повідомляють "Коментарі. Харків". 

У поліції наголосили, щоб поїздка для дитини була безпечною, варто дотримуватися простих правил:

  • у транспортних засобах потрібно використовувати дитячі утримуючі системи, що дають змогу пристебнути дитину, якщо її зріст до 145 см;

  • дітей віком до 3-х років можна перевозити у легковому авто на передньому сидінні — для цього потрібно встановити дитячу утримуючу систему проти напрямку руху та відключити фронтальну подушку безпеки, якщо така є.

У поліції звернули увагу, що за порушення правил перевезення дітей передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу:

  • вперше протягом року — в розмірі 510 гривень;

  • вдруге або більше протягом року — у розмірі 850 гривень.

“Водії, дотримуйтесь правил дорожнього руху та пам'ятайте, що саме ви несете відповідальність за безпеку дітей, бережіть найдорожчих!”, - зауважили у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ювенальні поліцейські Харківщини взяли участь у заході "Шануй захисників України". Разом з правоохоронці діти підготували подарунки для українських військових

Школярі у малюнках та творчих роботах привітали захисників зі святом. Інспектори сектору ювенальної превенції Чугуївського райуправління поліції Світлана Жуга та Юлія Денисенко розповіли учням Чугуївського ліцею № 6 про правоохоронців, військових та добровольців, котрі стоять на варті порядку і ціною власного життя захищають територіальну цілісність нашої держави.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися