Жителям Харківщини розповіли про “прибутковий бізнес” та загрози

Куди звертатися, якщо потрапили до рук зловмисників, які займаються торгівлею людей

В Олексіївській територіальній громаді повідомили жителів про загрози та розповіли, як убезпечити себе та своїх близьких, повідомляють "Коментарі. Харків".

У громаді з посиланням на Міністерство соціальної політики України попередили, що торгівля людьми не обмежується жодними кордонами. У відомстві наголосили, що це глобальна проблема, що стосується країн усього світу.

“Цей злочин завжди був і залишається одним із найприбутковіших бізнесів, доходи від нього прирівнюються до продажу зброї та наркотиків. Крім того, щороку виявляються нові форми торгівлі людьми, із використанням більш сучасних способів вербування”, - пояснили у міністерстві.

Також закликали повідомляти про відомі випадки торгівлі людьми, або самі потрапили у таку ситуацію, за наступними номерами телефонів:

  • 1547 – Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей

  • 102 – Гаряча лінія Національної поліції України,

  • 0 800 213 103 Контактний центр системи безоплатної правової допомоги,

  • 527 – Гаряча лінія з протидії експлуатації,

  • 116 123 Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації,

  • 116 111 Національна дитяча гаряча лінія,

  • 112 – Cлужба екстреної допомоги в ЄС,

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Мінреінтеграції розповіли, як розпізнати шахрайство при працевлаштуванні. У відомстві розповіли, що під час пошуку роботи в інтернеті є ризик натрапити на пропозиції від шахраїв.

Дізнатися детальніше про типові ознаки шахрайства при працевлаштуванні можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися