У Харкові затримали навідника ракет – подробиці

Затримано «крота», який збирав для ворога розвіддані для нанесення повітряних ударів по Харкову та області

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 28-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні цього року харків‘янин, який працює у одній з місцевих фармацевтичних компаній, через месенджер "Телеграм" почав спілкуватись з громадянином рф.

Від російського куратора він отримав завдання на збір відомостей про дислокацію та переміщення особового складу і військової техніки ЗСУ у Харкові та області для подальшого нанесення прицільних ракетних та дронових ударів.

Харків’янин фотографував та знімав на відео об’єкти критичної інфраструктури та оборонно-промислових комплексів, а також військових об’єктів міста та області, після чого відправляв "наставнику" з рф. Для зв’язку з росіянином він використовував сім-карти російських мобільних операторів.

За завданням куратора акцент було зроблено саме на Харкові та його передмісті. Чоловік заздалегідь розробляв свій маршрут по регіону. Щоб залишитись непоміченим та не викликати підозр, він постійно їздив на різних автомобілях, які просив у своїх знайомих для власних цілей.

Після цього харків‘янин робив скріншоти зі свого мобільного телефону з відкритою картою, де було вказано, яку територію він проїхав. У подальшому на відзнятому фото він помічав зафіксовані ним українські блокпости, бліндажі, окопи та інші військові об’єкти.

Правоохоронці затримали харків‘янина в порядку ст. 208 КПК України під час чергової фіксації інформації для ворога.

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

По Харкову знову використали Іскандер – росіяни атакували Індустріальний район. Про це повідомив начальник Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов.

"Одна жінка поранена в результаті ракетного удару по Харкову. Ворог знову поцілив в житлову забудову. На місці влучання – півтораметрова вирва поблизу будинку.  Також пошкоджені стовпи ліній електропередач та проїжджа частина. Слідчі, криміналісти та вибухотехніки вже працюють на місці, вилучили уламки ракети комплексу 9М723", – зазначив головний слідчий області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися