На Харківщині виявили звалище небезпечних відходів: подробиці (ФОТО)

За порушення законодавства оштрафували посадову особу Сахновщинської селищної ради

До Державної екологічної інспекції у Харківській області, надійшло звернення щодо несанкціонованого звалища медичних відходів у с. Дубові Гряди, Красноградського району, Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію інспекції.

Спеціалісти виїхали до заявника в с. Дубові Гряди та обстежили вказану територію.

 Під час перевірки фахівці встановили, що факти викладені у вищевказаному зверненні підтвердились, а саме, зафіксували несанкціоноване розміщення медичних відходів на відкритому ґрунті, що є порушенням вимог Закону України “Про управління відходами”.

За виявлене порушення оштрафували посадову особу Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області та надали лист стосовно необхідності приведення відповідної території до належного екологічного стану.

Пізніше Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області повідомила інспекцію, що з метою утилізації вказаних медичних відходів було укладено договір з ТОВ “ЕКО-НОВА”, а сміттєзвалище ліквідоване.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 37,4%. 

У центрі зазначили, що за результатами оперативного щотижневого аналізу захворюваності на 41 тижні в Харківській області захворіло на ГРВІ (у т.ч. COVID-19) - 2910 осіб, з них 1122 (38,6%) діти віком до 17 років.

Показник захворюваності становить 111,15 на 100 тис. населення, що не перевищує показник епідемічного порогу (415,06). Інтенсивність епідемічного процесу в області відповідає низькому рівню.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися