У Харківській області стаються вибухи у водоймах – подробиці

Розмінування Харківщини: поліцейські-вибухотехніки очищають водойми від небезпечних "сюрпризів" окупантів

Після звільнення населених пунктів Харківської області від військ російської федерації залишилося чимало вибухонебезпечних предметів. Щодня на деокупованих територіях Харківського регіону працюють спеціалісти-вибухотехніки з усієї України. У складі зведеного загону роботи з розмінування водойм проводять бійці полку поліції особливого призначення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Спецпризначенці пройшли спеціальну підготовку по роботі на водоймах. Поліцейські-водолази виявляють і знищують вибухівку, яку окупанти залишили не тільки на землі. Окрім вибухових пристроїв, фахівці знаходять в водоймах нерозірвані снаряди.

Після втечі росіян на деокупованих територіях Харківщини почалися відновлювальні роботи. Перш ніж почнеться відбудова мостів, територію обов'язково перевіряють вибухотехніки.

За словами начальника вибухотехнічної служби полку поліції особливого призначення Максима Рогози, під час обстеження берегової лінії річки Сіверський Донець у Чугуївському районі працівники зведеного загону виявили артилерійський снаряд. Поліцейські-вибухотехніки знешкодили боєприпас на місці його виявлення.

"Шановні громадяни,  не відвідуйте території, які ще не оглянуті вибухотехніками. Не торкайтеся жодного небезпечного предмета, не підходьте близько, відразу телефонуйте за номерами 102 чи 101", – звертаються поліцейські.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався сильний вибух - є поранені

19 жовтня о 16:30 до рятувальників надійшла інформація про черговий підрив невідомого вибухонебезпечного предмета. Подія трапилася на вул. Матросова у м. Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За попередніми даними, чоловік 1981 року народження збирав металобрухт та наступив на невідомий предмет, внаслідок чого стався вибух. Він отримав мінно-вибухову травму лівої ступні, множинні поранення обличчя та одразу був госпіталізований до лікарні. Остаточні обставини події з’ясовуються.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися