На Харківщині заарештували газовика – що він накоїв

Взято під варту чоловіка, який допоміг окупантам захопити українське газове підприємство у Куп’янську та обійняв там «руководящую должность»

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 56-річному мешканцю м. Куп‘янськ за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, колишній інженер Куп’янського управління магістральних газопроводів під час окупації міста підтримав російських загарбників.

Спочатку він допоміг ворогам створити фейкове "газовое предприятие" на матеріально-технічній базі українського підприємства. У червні минулого року окупанти призначили його там "руководителем".

При цьому чоловік достовірно знав, що так зване "предприятие" буде діяти з метою співпраці з представниками держави-агресора та за їх завданням здійснювати забезпечення діяльності магістральних газопроводів шляхом підкачки газу з рф, заздалегідь відключившись від газотранспортної системи України.

На цій "посаді" підозрюваний надавав вказівки своїм підлеглим рити траншеї та будувати інші фортифікаційні укріплення для окупантів, використовуючи захоплену техніку українського підприємства.

Також він надав у користування приміщення підприємства для розміщення автомобілів "народної міліції" з метою їх збереження від обстрілів.

За роботу на ворога чоловік мав отримувати 50 тисяч російських рублів, проте через деокупацію регіону гроші від "нової влади" йому так і не надійшли.

Правоохоронці викрили чоловіка. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваного взято під варту без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався сильний вибух - є поранені

19 жовтня о 16:30 до рятувальників надійшла інформація про черговий підрив невідомого вибухонебезпечного предмета. Подія трапилася на вул. Матросова у м. Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За попередніми даними, чоловік 1981 року народження збирав металобрухт та наступив на невідомий предмет, внаслідок чого стався вибух. Він отримав мінно-вибухову травму лівої ступні, множинні поранення обличчя та одразу був госпіталізований до лікарні. Остаточні обставини події з’ясовуються.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися