На Харківщині сапери підірвали 500-кілограмову бомбу (ФОТО)

Авіабомбу помістили у спеціальний котлован

Авіабомбу, що не розірвалася, вилучили в Куп'янському районі. Боєприпас знешкодили на спеціально відведеному вибуховому майданчику, помістивши снаряд у підготовлений котлован, щоб мінімізувати наслідки вибуху. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

"Харківщина – один із найбільш замінованих регіонів України, тому такі небезпечні знахідки – не рідкість. Вкотре наголошуємо – дотримуйтесь правил безпеки, не наражайте своє життя на небезпеку!" – закликали ДСНСники.

ФАБ-500 — 500-кілограмова авіаційна бомба з фугасною боєголовкою, розроблена ще в СРСР. Під час вибуху ФАБ-500 утворюється вирва діаметром 8,5 метра і 3 метри глибиною. Під час вторгнення в Україну 2022 року війська РФ використовували ФАБ-500 для бомбардування Харкова та Ізюма. У березні 2022 року російський літак скинув бомбу ФАБ-500 на 9-поверховий житловий будинок на Північній Салтівці в Харкові. Бомба застрягла в технічному поверсі, але не вибухнула. Українським піротехнікам тоді вдалося викрутити детонатор, але остаточно забрати бомбу вдалося тільки наприкінці червня 2022-го із застосуванням важкої техніки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Атракціони у Харкові – що про їх роботу кажуть у Центральному парку

У Центральному парку в Харкові атракціони не працюють з початку повномасштабної війни РФ проти України, тобто з 24 лютого минулого року. Про це повідомили в Департаменті культури міськради у відповіді на журналістський запит "Коментарів. Харків".

За даними адміністрації парку за час бойових дій та обстрілів зруйновано було п’ять атракціонів, ще дев’ять – зазнали значних пошкоджень. Всі технічні роботи та обслуговування атракціонів проводиться згідно з регламентом комунального підприємства "Центральний парк". Коли саме відновлять роботу атракціонів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися