Двом молодим людям у Харкові загрожує довічне

Наводили ворожий вогонь по Харківщині — двох чоловіків судитимуть за державну зраду

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 19-річний мешканець Харкова через месенджер "Telegram" зв’язався зі співробітником фсб рф, відповідальним за підбір і вербування громадян України для проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Молодик погодився на пропозицію представника російської спецслужби щодо співпраці і отримав завдання щодо збору та подальшої передачі ворогу інформації про підрозділи ЗСУ. Харків’янин запропонував своєму 20-річному знайомому з проросійськими поглядами "працювати" разом.

Пересуваючись по місту і області на велосипедах, обвинувачені збирали інформацію про місця зосередження сил і засобів ЗСУ. У подальшому молодики позначали на ґугл-мапах місця дислокації українських військових та відправляли фотографії з цими відмітками своєму куратору — представнику фсб рф.

Таким чином обвинувачені наводили ворожий вогонь на об’єкти, розташовані на території Харківської області — отримана від них інформація використовувалась державою-агресоркою для здійснення обстрілів.

1 серпня цього року молодиків затримано в Харкові в порядку ст. 208 КПК України під час того, як вони збирали інформацію про місце розташування одного з військових підрозділів.

Наразі обвинувачені перебувають під вартою. Їх судитимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

За вчинене обвинуваченим загрожує довічне позбавлення волі.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ракетний удар по терміналу "Нової пошти" під Харковом – хто отримає компенсацію від компанії

Виплати призначать кожній родині працівників "Нової пошти", які загинули внаслідок російського ракетного удару по терміналу під Харковом. Про це Суспільне Харків розповів начальник термінала пошти Максим Колесник, інформують "Коментарі. Харків".

Він каже, в одного із загиблих залишилася дитина, яка до повноліття отримуватиме від компанії кошти.

"Нова пошта" надає 60 тисяч гривень родинам загиблих. Також 10 тисяч гривень щомісяця отримає родина, у якої є дитина, це на одну дитину, та грант на 12,5 тисяч доларів, якщо вона захоче навчатися у будь-якому виші світу", — говорить Колесник.

За його словами, грошами допомагають і пораненим працівникам. "Ми повністю оплачуємо їхнє лікування, допомагаємо родинам, з ними працюють наші психологи", — додав Максим Колесник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися