Харківський політик отримав підозру у зраді: подробиці

Він балотувався у мери Харкова на минулих виборах

Після резонансного розслідування СБУ повідомила про підозру екскандидату в мери Харкова. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Управління СБУ в Харківській області заочно повідомило про підозру у виправдовуванні російської агресії в Україні, поширенні комуністичної символіки екскандидату в мери Харкова Олександру Кондрусику, відомому на просторах  інтернету як “Саша Псих”. Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України.

У тексті підозри зазначається, що Кондрусик виїхав із Харкова до РФ навесні 2022 року. “Саша Псих” підозрюється у неодноразовому поширенні на власній сторінці у мережі Facebook комуністичної символіки, виправдовуванні та запереченні збройної агресії РФ проти України, запереченні окупації частини України та глорифікації представників збройних сил російської федерації. Серед російських тез, які просував та продовжує просувати Кондрусик, – “Україна обстрілює сама себе, зокрема і Харків”, “харків’яни чекають на те, що в місто зайде російська армія”, “Польща збирається собі забрати Західну Україну” та інші.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання зрадника у Харкові. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 51-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Слідством встановлено, що на мешканця Харкова через "Телеграм" вийшов представник російської федерації, який входить до кола джерел інформації співробітників гу гш зс рф. Від ворога чоловік отримав завдання, направлене на встановлення у Харкові місць проживання, розташування, переміщення особового складу ЗСУ та наявного українського озброєння. Одного разу під час розмови з росіянином він розповів, що спостерігав за переміщенням військової техніки у Харкові. При цьому зрадник описав зовнішній вигляд та намалював "ескіз", який відправив своєму "куратору". Вищевказана військова техніка була ідентифікована представником рф як ракетна артилерійська система "HIMARS".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися