Крадія на Харківщині майже випустили на волю: що сталося

Прокуратура встигла вчасно втрутитися

Прокуратура через апеляцію оскаржила незаконний вирок щодо крадія рецидивіста, якого звільнили від відбування покарання з іспитовим строком. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора Зміївського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області суд призначив покарання у виді п'яти років позбавлення волі чоловіку, якого визнано винним у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). 

Чоловік, який вже неодноразово був засуджений за крадіжки, належних висновків для себе не зробив та вчинив новий злочин. Так, у квітні цього року він, перебуваючи на території приватного домоволодіння у селі Чемужівка Чугуївського району в гостях у свого товариша, викрав у нього мобільний телефон та втік. Вдома він змінив сім-картку телефона на свою, і почав ним користуватися. 

У суді обвинувачений повністю визнав свою вину, просив не позбавляти його волі, тому що він вирішив вступити до лав ЗСУ для захисту від збройної агресії РФ. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання крадія-рецидивіста у Харківській області. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним харків’янина у низці крадіжок, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Раніше неодноразово судимий за корисливі злочини чоловік невдовзі після звільнення з місць позбавлення волі продовжив порушувати закон. Протягом квітня-травня цього року зловмисник промишляв крадіжками. Його жертвами ставали пасажири громадського транспорту та відвідувачі торгівельних центрів, у яких він викрадав мобільні телефони. Крім того, з рецепції медичної установи зловмисник зміг викрасти ноутбук. Накрадене зловмисник планував перепродавати і так заробляти. Під час судового розгляду чоловік визнав вину. Обвинувальний вирок виніс Дзержинський районний суд Харкова. Триває строк на апеляційне оскарження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися