Тривоги не було: стало відомо, чим росіяни обстріляли рятувальників Харківщини

Окупанти завдали ракетний удар по Ізюму — травмовано 8 рятувальників

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 26 жовтня приблизно о 23:30 російські військові обстріляли м. Ізюм. Попередньо, удар був двома ракетами типу "Іскандер".

Пошкоджено будівлю пожежно-рятувального підрозділу ДСНС та низку житлових будинків. Отримали поранення 8 рятувальників.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.

За даними начальника Луганської ОВА Артема Лисогора, серед поранених є двоє вогнеборців з Луганщини, які виконували завдання на Харківщині.

Ізюмський міський голова Валерій Марченко в етері "Суспільне. Спротив" повідомив, що удари були завдані до оголошення повітряної тривоги близько опівночі.

"Частково зруйновані приватні будинки, які розташовані поблизу пожежної частини. Наші спеціалісти оглядають пошкодження та допомагатимуть людям усувати наслідки", — додав Марченко.

За його словами, удари сталися до сигналу повітряної тривоги, у приміщенні перебували чергувальники: "Сховатися було неможливо".


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відповіді на питання з евакуації: "Ви не будете жити в наметах чи спортзалі"

Мешканців області закликають виїжджати через загострення обстановки на фронті

У Куп’янській міській військовій адміністрації закликають евакуюватися місцевих мешканців, а також відповідають на найчастіші питання з евакуації. "У російських військових немає правил війни: вони пускають ракети по цивільних об'єктах та приватних секторах. Якщо сьогодні прилетіло до вашого сусіда, то завтра може догнати й вас", – зазначають в МВА.

Куди звертатися, де жити та що з собою брати – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися