Що відбувається з світлом у Харкові та області (номери енергетиків)

Енергетики усувають наслідки негоди на Харківщині

Станом на 14.30 через негоду частково знеструмлені сел. Безлюдівка Харківського району, м. Вовчанськ, с. Бірки Чугуївського району, є відключення у Богодухівському районі. У Харкові знеструмлень немає. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Енергетики наголошують, що ситуація залишається динамічною, адже негода триває. Оперативно-виїзні бригади районів електричних мереж АТ "Харківобленерго" працюють та роблять все необхідне для якнайшвидшого усунення знеструмлень.

Енергетики звертаються до населення з проханням бути обережними та дотримуватися правил електробезпеки у разі обриву електричного проводу.

Що слід зробити

- залишити небезпечну зону, пересуваючись в зоні дії струмів замикання "гусячим кроком". Для цього потрібно звести ноги разом і не відриваючи їх одна від одної і від землі відійти дрібними ковзаючими кроками на відстань не менше 8 метрів;

- не спиратися на сторонні предмети чи землю, не торкатися інших людей;

- якщо є потерпілі, викликати швидку допомогу за телефоном 103.

Окрім того, про аварійну ситуацію слід повідомити енергетиків АТ "Харківобленерго". Це можна зробити за цілодобовими телефонами кол-центру (м. Харків та Харківська область):

057-34-24-413,

067-23-40-413,

063-05-40-413,

050-05-40-413.

"Також звертаємо увагу землевласників на те, що саме вони несуть відповідальність за утримання зелених насаджень, розташованих поблизу ліній електропередачі, у належному стані. Адже падіння дерев чи гілок на проводи є найчастішою причиною знеструмлень внаслідок негоди", – зазначили в обленерго.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області оголосили примусову евакуацію сімей з дітьми у Куп'янській, Кіндрашівській та Курилівській громадах Куп'янського району, які перебувають під постійними ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Крім того, згідно рішення Ради оборони дітям буде заборонено в’їжджати у вказані громади. 

Важливо: діти можуть бути евакуйовані обов'язково щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном.

З яких громад евакуюватимуть дітей, та яким чином це буде відбуватися – читайте за посиланням.

Відповіді на питання з евакуації: "Ви не будете жити в наметах чи спортзалі"

Мешканців області закликають виїжджати через загострення обстановки на фронті

У Куп’янській міській військовій адміністрації закликають евакуюватися місцевих мешканців, а також відповідають на найчастіші питання з евакуації. "У російських військових немає правил війни: вони пускають ракети по цивільних об'єктах та приватних секторах. Якщо сьогодні прилетіло до вашого сусіда, то завтра може догнати й вас", – зазначають в МВА.

Куди звертатися, де жити та що з собою брати – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися