Найбільший прапор у Харкові двічі порвався через негоду: подробиці

Харківський чиновник висловився з приводу цього

Через сильні пориви вітру прапор України на флагштоку в Харкові розірвався навпіл, попри те, що його приспустили. Коли комунальники намагалися замінити прапор, вітер розірвав другий стяг. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію заступника Харківського міського голови та директора департаменту житлово-комунального господарства Віталія Мірошника.

"Зняли прапор, привезли інший, але вітер під час спроби його замінити, на жаль, порвав його. Поїхали за третім. Заздалегідь ми отримуємо від гідрометцентру та ДСНС повідомлення про погіршення погодних умов і тому прапор був приспущений, але це не допомогло. Будемо вішати, поки не закінчаться прапори. Ми ж незламні, як і Харків", — сказав Віталій Мірошник.

За словами Мірошника, прапор важить понад 100 кілограмів, а його розмір — 22,5 метра на 15 метрів.

"Складність в тому, що це, немов, парус на яхті. Ми його підіймаємо при сильному вітрі, а він надувається як парус і втримати його дуже важко. Це також є проблемою, але ми продовжуємо намагатися. Те, що ми намагаємося в таких складних умовах підняти наш прапор, показує нашу стійкість, любов до міста й держави", — додав Мірошник.

Пошкоджені прапори відправлять ремонтувати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про усунення наслідків негоди у Харкові. Сьогодні з 8:00 до 13:00 до диспетчерської служби "1562" надійшло вісім заявок щодо негоди. Дерева та гілки впали в Київському, Салтівському, Індустріальному, Шевченківському та Основ'янському районах. Бригади комунальних підприємств оперативно виїхали до місць викликів для усунення аварійних ситуацій. Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства, інформують "Коментарі. Харків". Також зафіксовано 13 випадків обриву дротів мереж електропостачання. Співробітники СКП "Харківзеленбуд" оперативно усувають наслідки негоди та тимчасово приспустили державний прапор на флагштоку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися