У Харкові відмовилися розміщувати рекламу ХарківПрайду: активісти називають це гомофобією

Представники ЛГБТ+ спільноти називають таке ставлення влади – гомофобією

У Харкові відмовилися розміщувати рекламу ХарківПрайду на вулицях. Про це активісти повідомили на своїй сторінці у соцмережах, інформують "Коментарі. Харків".

"На честь ХарківПрайду 2023 ми створили серію візуальних робіт в співпраці з українськими художницями, яку хотіли розмістити на бордах міста", – зазначили активісти.

Чому ці роботи так і не опинилися на бордах та яка ситуація зі справою зараз – активісти ХарківПрайду розповіли у Фейсбук.

ХарківПрайд замовив рекламу в одному з агентств до Дня міста, і вона мала б бути розміщена 21 серпня у Харкові. Лише за два дні представниця агентства прокоментувала ситуацію та повідомила про відмову від метрополітену, зазначивши, що офіційної відмови вони не зможуть надати, оскільки "все це узгоджується з метрополітеном неофіційно".

"Рекламна агенція запропонувала переорієнтуватись на зовнішню рекламу. Усе, що ми отримали випадково оприлюднена реклама на одному із лед-екранів міста.

За декілька днів після цього розміщення агенція відмовила нам у співпраці, хоча раніше ми вже успішно співпрацювали із даною агенцією. Більше того, представниця агенції видалила усе листування. Нам натякнули на вказівку "згори"", – пишуть у ХарківПрайд.

Два тижні тому активісти звернулися до двох інших рекламних агенцій, щоб все ж таки розмістити свою рекламну кампанію. Одна агенція відповіла, що метрополітен знову відмовив у розміщенні цих матеріалів.

"Друга ж передала відповідь метрополітену про те, що ми вже намагалися затвердити наші макети і вони не дозволяють їх розміщувати.

При цьому ми отримали офіційну відповідь від КП "Харківський метрополітен", у якій було зазначено, що вони не займаються розміщенням реклами, а лише надають місця для розміщення рекламним агенціям. Проте їм чомусь не вдається отримати ці рекламні місця", – написали представники ЛГБТ+ спільноти.

Активісти зазначають, що постійно зіштовхуються із труднощами та відмовами.

"Проте ми досі не розуміємо, як у 2023 році хтось може забороняти розміщувати рекламу через те, що вона не входить в поле чиїхось політичних інтересів? А тим паче рекламу з роботами українських мисткинь?

Зараз ми проводимо роботу у правовому полі надсилаємо листи, подаємо необхідні запити. Ми прагнемо отримати офіційні причини відмови від розміщення нашої реклами", – резюмували у ХарківПрайд.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині росіяни наробили значних пошкоджень

Цієї ночі, близько 00:40 та 02:00 ворог двічі обстріляв м. Вовчанськ. Пошкоджено будівлю приватного підприємства, зруйновано приватне домоволодіння, гараж та пошкоджено автомобіль. Постраждалих немає. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Де сталися "прильоти", чи є постраждалі та де окупанти продовжують наступ – читайте за посиланням.

Басейни у Харкові: топ-5 місць для плавання

Де провести вихідні з родиною, або зайнятися корисним видом спорту у Харкові

Літо давно закінчилося, а любов до водних видів спорту – не закінчується навіть з приходом холодів. Де у Харкові можна поплавати, провести час з родиною, або зайнятися спортом у воді – дізнавалися "Коментарі. Харків". Топ-5 басейнів у Харкові – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися