З’явилися нові обставини гучної справи про розбещення дітей в туристичному гуртку

Давні жертви керівника гуртка на Харківщині дали свідчення проти нього

У Харківській області з’явилися нові обставини по справі 83-річного керівника туристичного гуртка, який розбещував неповнолітніх вихованців. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що слідчі проводять ретельну роботу щодо цієї справи.

"Місця спекуляціям та емоціям в цьому розслідуванні не буде. Саме так працюють і слідчі. Всі висновки про те, що саме робив 83-річний керівник гуртка, вони робили на основі результатів, які маємо від експертів та спеціалістів. Вони провели ретельні судові психологічні експертизи, слідчі експерименти, докладний аналіз специфіки роботи з туристичним спорядженням, потерпілі навіть були допитані в суді.

Тому наголошую – в основі оголошеної підозри лежать не просто слова, а професійна робота слідчих, фахівців та їхні змістовні висновки", – підкреслив головний слідчий області.

Сергій Болвінов повідомив, що після розголосу ситуації правоохоронці мають нові звернення.

Одна з вихованок заявила, що так само зазнала насилля сексуального характеру від цього чоловіка. Ця дівчинка вже виросла та мовчала багато років. І лише нині наважилася розповісти про те, що вона пережила. Каже, в дитинстві боялася, що батьки не повірять.

Слідчі вже поспілкувались з жінкою. Її свідчення  долучено до справи.

Ця жертва відвідувала гурток ще на початку дев'яностих. Розповідає, що тоді керівник гуртка так само торкався руками її статевих органів у спортивній залі. В той час вона навчалася в молодших класах. Більше того, дії сексуального характеру, свідчить жінка, були не лише на заняттях. За її словами, один з таких випадків стався вночі у наметі під час виїзду групи до Карпат – чоловік торкався статевих органів та ліз під спідню білизну, – розповіла заявниця.

"Цей випадок, як і всі інші, ми так само реєструємо та будемо ретельно розслідувати.

Тому закликаю всіх, хто не наважувався раніше, – не боятися та не соромитися.

Особливо хочу звернутися до батьків, адже більшість дітей в такому віці не розуміють, що так не повинно бути. Захистити можете тільки Ви!!! Переговоріть з дітьми і, якщо були такі дії, звертайтесь до поліції", – закликав Сергій Болвінов.

Також залучено перевірку контролюючих органів та ювенальної поліції через те, що директор ліцею, в якому учні відвідували гурток, – це дружина підозрюваного.

"На випадок, якщо хтось стикався з такими домаганнями, залишаю контакт слідчого: +380 67 952 9306, заступник начальника відділу слідчого управління Сергій Ребенко", – написав Болвінов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’ян та мешканців області попереджають про небезпеку

Харківський регіональний центр з гідрометеорології опублікував попередження про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині на 4 листопада, інформують "Коментарі. Харків".

Вдень 4 листопада по області та місту очікується південно-західний вітер, пориви 15-20 м/с. (I рівень небезпечності, жовтий).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися