У Харкові нотаріус допоміг чоловіку привласнити підвал вартістю майже два мільйони гривень

За втручання прокуратури Харківській міській територіальній громаді будуть повернуті приміщення вартістю майже 2 млн грн

Суд задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Харкова про скасування державної реєстрації права приватної власності та витребування на користь Харківської міської територіальної громади приміщень вартістю майже 2 млн гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Йдеться про нежитлові приміщення підвалу площею майже 270 кв. м, розташовані по вул. Чернишевській у Харкові. Встановлено, що у січні 2020 року приватний нотаріус на підставі заяви чоловіка зареєстрував за ним право власності на спірні приміщення. На підтвердження права власності громадянин надав лише технічний паспорт та довідку приватного суб’єкта технічної інвентаризації, які, відповідно до вимог Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", не є правовстановлюючими документами.

У подальшому ці приміщення були двічі відчужені іншим фізичним особам за договорами іпотеки та купівлі-продажу. Разом з цим встановлено, що зазначене нерухоме майно ще з 1992 року перебуває у власності територіальної громади міста та на балансі КП "Жилкомсервіс".

Керівник окружної прокуратури звернувся до суду з відповідним позовом. Київський районний суд м. Харкова підтримав позицію прокуратури і задовольнив позов. Після набрання рішенням суду законної сили будуть вжиті всі необхідні заходи для його реального виконання.

Довідково: наразі у Київському районному суді м. Харкова стосовно приватного нотаріуса розглядається обвинувальний акт за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янин заплатив більше двохсот тисяч боргу після арешту рахунків та майна

Заходи правового впливу від працівників Немишлянсього відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції "переконали" ще одного неплатника подумати про добробут своєї дитини, інформують "Коментарі. Харків".

“Так, місцевий мешканець завдяки застосованим до нього санкціям перерахував на користь сина понад 222 тисячі гривень несплачених своєчасно аліментів. Цьому передувало вжиття до боржника ряду обмежень, серед яких арешт рахунків та майна чоловіка”, – зазначила Ірина Свистун, начальник Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися