Що виявила інспекція в Куп'янському районі (ФОТО)

Інспектори виявили знесення понад 100 дерев

Державна екологічна інспекція у Харківській області під час проведення чергового обстеження зафіксувала факт незаконної порубки дерев, повідомляють “Коментарі. Харків”. Йдеться про знесення дерев в Куп’янському районі.

В екологічній інспекції пояснили, що з приходом холодів почастішали випадки знищення лісових насаджень в лісосмугах та лісових ділянках.

“Саме такий факт був зафіксований в Куп’янському районі Харківської області в одній з лісосмуг. До ступеня припинення росту було знесено понад 100 дерев, сума заподіяної шкоди склала понад 600 тис. грн. Матеріали передані до правоохоронних органів”, - повідомили в інспекції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Борівській селищній раді повідомили, що з 23 листопада 2023 року приймаються документи для отримання грошової допомоги від УВКБ ООН для придбання паливної деревини на опалювальний період 2023-2024 рр.

Допомогу можуть отримати жителі смт Борова, с. Шийківка, с. Новоплатонівка, с. Бойні, оселі яких опалюються виключно твердим паливом.  На отримання такої грошової допомоги мають право власники домоволодінь, які опалюються виключно твердим паливом.

“Домогосподарства, які опалюються тільки твердим паливом, належать до пільгових категорій та розташовані в інших населених пунктах громади, будуть забезпечені паливною деревиною в натуральному вигляді”, - уточнили у селищній раді.

Зареєструвати заявку на отримання грошової допомоги на придбання паливної деревини можуть громадяни деяких категорій та за окремим графіком.
Детальніше про умови реєстрації заявки на отримання допомоги читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися