Харків’янам розповіли, які є смертельні ризики в області, навіть у негоду

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 563 боєприпаси

На території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 161 сапер та 79 одиниць техніки. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко, інформують "Коментарі. Харків".

"Протягом минулого тижня піротехніки здійснили 238 виїздів для знешкодження вибухонебезпечних предметів та знищили 563 боєприпаси", – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківщини було розміновано понад 4 162 га території, виявлено та знешкоджено 84 792 ВНП.

"Наголошую, що на деокупованих територіях зберігається підвищена мінна небезпека, тож слід бути дуже уважними", – зазначив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян із закликом бути максимально обережними та не нехтувати правилами мінної безпеки: попри негоду, ризик натрапити на залишені окупантами міни і боєприпаси залишається.

Аби вберегти своє життя і здоров’я, дотримуйтесь наступних правил:

- Уникайте невідомих місць: не вирушайте у невідомі ліси, поля або райони, де відбувались інтенсивні бойові дії чи котрі були під окупацією – вони є сильно заміновані.

- Будьте обережні при будівництві: якщо ви збираєтесь будувати щось або здійснювати інші господарські роботи на своїх ділянках в деокупованих районах, зробіть заявку піротехнікам і дочекайтесь поки здійснять перевірку.

- Навчайте своїх дітей правилам мінної безпеки: розповідайте про ризики та небезпеки, пов'язані з мінами, та навчіть їх, як уникати небезпеки.

- Якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет, не торкайтесь його і негайно повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові пояснили, чим може бути небезпечний сніг

"Разом з білосніжною красою, варто пам'ятати, що сніг вкриває не лише тротуари, дерева та будинки, а ще й те, що становить небезпеку, іноді навіть смертельну", – зазначають спеціалісти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися