У Харківській області ввели карантин: що відомо

Через випадок сказу у тварини у селищі на Харківщині запровадили карантинні обмеження

Випадок сказу кота зафіксовано в селищі Вільшани Солоницівської громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Мешканка селища Вільшани 04.12.2023 року ввечері повернулась з роботи додому та почала годувати кішок. Одна із них кинулась за їжею та подряпала господарку за руку. Спостерігались ознаки агресії, хоча зранку всі тварини, які мешкають у господарстві, були клінічно здорові, їли, пили воду. Вранці наступного дня господарі знайшли труп кішки в літній кухні.

Постраждала звернулась за медичною допомогою до Вільшанської медамбулаторії, після чого повідомила про загибель тварини лікаря ветеринарної медицини Дергачівської дільниці ветеринарної медицини. Фахівець одразу виїхав за вказаною адресою та відібрав патологічний матеріал (голову) для дослідження.

Згідно зі звітом Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про результати дослідження патологічного матеріалу №001417 п.м. від 05.12.2023 року в загиблої кішки підтверджено захворювання на сказ.

Відповідно до вимог Закону України "Про ветеринарну медицину"  рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Солоницівської селищної ради 07.12.2023 було введено карантинні обмеження на частину території  с. Вільшани, обмежену вулицями:  Саківська, Царська, Петровська Солоницівської селищної ради Харківського району з прилеглими до них територіями та затверджено План заходів з метою ліквідації осередку сказу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова 8 грудня: що відомо

Сьогодні близько третьої години ночі у Харкові пролунала серія вибухів. Окупанти завдали ударів по місту попередньо ракетами С-300. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

О четвертій ранку Олег Синєгубов зазначив, що російська армія нанесла шість ударів по Харкову.

Зафіксовані влучання на дитячий майданчик, пошкоджено житлові будинки, заклад освіти, близько 20 автомобілів. Усе – виключно цивільні об’єкти.

У Поліції Харківської області повідомили, що внаслідок обстрілу є постраждалі.

"За попередніми даними,  внаслідок обстрілу росіянами Харкова поранення отримала 36-річна жінка. Медична допомога їй надана на місці. Ще один поранений - 25-річний чоловік з вибуховими травмами госпіталізований до лікарні. Стан здоров'я задовільний". – написали у поліції.

Рятувальники опублікували фото ліквідації наслідків прильотів по Харкову. Близько 3-ї години ночі російські війська завдали масованого ракетного удару по місту. За даними рятувальників, внаслідок обстрілів 1 людина поранена, пошкоджені житлові будівлі, 26 приватних автомобілів. Також виникла пожежа у одному із гаражів. Загорання ліквідовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися