Шахраї обіцяють абонентам “Київстар” компенсацію: подробиці

Шахраї під приводом виплати компенсації, отримують доступ до онлайн-банкінгу жертв

Зловмисники створюють у месенджерах фейкові боти оператора зв’язку "Київстар". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МВС.

Шахраї розповсюджують фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора. 

Далі абоненту пропонують перейти за посиланням та зареєструватися, щоб отримати гроші. У МВС пояснили, що так шахраї отримують доступ до сторінок в соцмережах, онлайн-банкінгу. 

Щоб уберегти себе в МВС радять довіряти тільки перевіреній інформації на офіційних сторінках компанії.

Також не варто переходити за сумнівними посиланнями, не діліться номерами телефонів та особистими даними.

“Будьте пильними та не дайте себе ошукати”, - звернулися до громадян у МВС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що кіберспеціалісти Служби безпеки України та спеціалісти "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої хакерської атаки. 

У Службі безпеки зазначили, що за попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету. “Цифровій інфраструктурі “Київстару” було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу”, - повідомили в СБУ.

Коли відновлять мобільний зв'язок, за словами генерального директора компанії “Київстар”, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися