На Харківщині льодом покрилися електромережі: тисячі людей залишаються без світла (ОНОВЛЕНО)

Енергетики усувають наслідки обледеніння мереж

Фахівці АТ "Харківобленерго" працюють над відновленням електропостачання у громадах, де є знеструмлення через несприятливі погодні умови. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ.

За словами енергетиків, головною проблемою зараз є обледеніння проводів: опори не витримують навантаження, внаслідок чого є руйнації та обриви. Особливо від негоди потерпає Близнюківська громада, де зафіксовано найбільшу кількість таких випадків.

Учора в Харківській області через обледеніння було знеструмлено понад 5,5 тис. споживачів на території обслуговування Близнюківського, Барвінківського, Ізюмського та Балаклійського районів електричних мереж. Ведуться аварійно-відновлювальні роботи.

Станом на ранок, за даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, внаслідок негоди знеструмлено 65 трансформаторних підстанцій. Пошкоджені 109 опор. 23 населені пункти частково без електропостачання – це 3205 абонентів Близнюківського, Барвінківського, Ізюмського РЕМів. Ремонтні роботи тривають.

ОНОВЛЕНО о 14:44: Фахівці Близнюківського, Барвінківського та Ізюмського районів електричних мереж АТ "Харківобленерго" відновлюють електропостачання для 2940 споживачів, знеструмлених через несприятливі погодні умови. В аварійно-відновлювальних роботах задіяно 26 одиниць спецтехніки та всі працівники цих районних підрозділів.

Енергетики зазначають, що подібне природне явище дуже неприємне для електромереж. Відключення через обледеніння усувати важко, адже страждають не тільки проводи, а і опори, які руйнуються не витримуючи навантаження.

Оновлено о 17:15: У зв'язку з погодними умовами без електропостачання залишилася частина Балаклійської громади. Ремонтні бригади РЕМу працюють.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Де зараз проходить "сіра зона" на Харківщині та скільки зміг захопити ворог

На Куп'янському напрямку армія РФ продовжує штурмові дії поблизу Синьківки та Петропавлівки. У випадку захоплення Синьківки росіяни зможуть блокувати Куп'янськ та Купянськ-Вузловий. Про це Суспільному розказав керівник Харківської обладміністрації Олег Синєгубов 13 грудня, інформують "Коментарі. Харків".

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися