У Харківській області перевіряють водойми: кому виписують штрафи

Вилов риби в Харківській області заборонений

У Харківській області оштрафували рибалок, які вийшли на лід. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля. 

У патрулі повідомили, що 11 грудня 2023 року державні інспектори викрили декілька порушень Правил рибальства. Вказані події сталися на Рогозянському водосховищі, розташованому в Богодухівському району.

У проміжок часу з 11.30 до 14:00 було виявлено осіб, які рибалили за допомогою жерлиць, кількістю гачків, що перевищували дозволену на одну особу. На осіб склали протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та оштрафували на загальну суму 561 грн.

“Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Харківській області закликає громадян дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства та заходів безпеки поводження на льоду”, - йдеться у повідомленні.

Також мешканцям Харківської області нагадали, що зараз на водних об’єктах Харківщини триває нерестова заборона відповідно до наказу Харківського рибоохоронного патруля та повністю заборонено:

  • вилов всіх водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства,

  • навігацію малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді. 

“Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, збуту водних біоресурсів або замору риби просимо невідкладно повідомляти за номером цілодобової телефонної “Гарячої лінії”: (099) 549 23 59”, - звернулися до жителів Харківщини у рибоохоронному патрулі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про адміністративну та кримінальну відповідальність за продаж новорічних ялинок




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися