У Харкові та області стаються пожежі через коротке замкнення: подробиці

Протягом доби рятувальники врятували трьох людей від небезпечних факторів пожеж

За добу у Харкові та області сталися пожежі, на яких рятувальникам вдалося врятувати людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України у Харківській області.

Учора близько 11:30 у селі Квітневому Близнюківської громади вони відшукали у задимленій приватній оселі 70-річну жінку, яка за станом здоров’я не могла самостійно пересуватися, і негайно винесли на свіже повітря, врятувавши життя. Там горів диван та домашні речі на площі 16 кв.м. Причиною цього стало коротке замкнення електричного подовжувача, який живив електрообігрівальний пристрій.

Вночі проти 16 грудня, біля 02:35 у Харкові на вул. Академіка Вальтера в одній з квартир сталося коротке замкнення пральної машини, яке не призвело до пожежі, проте спричинило сильне задимлення. Рятувальники врятували із задимленої зони 82-річну жінку.

Майже одночасно з цим трапилась пожежа у підвалі будинку на вул. Нікітіна у Харкові. Там горів матрац на площі 1 кв.м. Вогонь був ліквідований ще до прибуття надзвичайників. Проте вогнеборці провели розвідку у задимленому підвалі ланкою газодимозахисної служби та виявили там 42-річного чоловіка. Він отримав отруєння чадним газом і був госпіталізований до лікувального закладу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися